«اقتصاد مقاومتی»
ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در 1392/11/30 از جانب مقام معظم رهبری
تأکید رهبری
1. اصلاح نظام اقتصادی
2.مشارکت اقشار مردم و دولتمردان
3. ترسیم نقشهراه نظام اقتصادی کشور برای رسیدن به اقتصادی مقاوم
مسائل مهم اقتصاد دراقتصاد مقاومتی از نظر رهبری
1. مسئله تولید داخلی
2. مسئله ایجاد اشتغال و رفع بیکاری
3.مسئله تحرک و رونق اقتصادی
4 . مسئله مقابله با رکود
نتیجه: با اقتصاد مقاومتی میشود فرصتهای بسیاری را برای کشور ایجاد کرد و از فرصتها استفاده کرد؛
شرطش این است که :
برای اقتصاد مقاومتی کار و تلاش جهادی بکنیم
-مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) پیام مهمی در آغاز سال 1395 بیان فرمودند که عبارات ذیل، چکیدهای از آن است:
«سالها و ایام عمر انسان، مشتمل بر فرصتها و تهدیدهایی است. هنر ما باید این باشد که از فرصتها استفاده کنیم و تهدیدها را هم تبدیل به فرصت کنیم. در سال 95 هم مانند همیشه، فرصتها و تهدیدهایی وجود دارد. همه باید تلاش کنند تا بتوانیم از فرصتهای این سال به معنای حقیقی کلمه استفاده کنیم و کشور از اول تا آخرِ این سال، تفاوتهای محسوسی پیدا کند. برای تحقق امیدها باید بیوقفه سعی و کوشش کرد. ملت ایران باید بتواند کاری بکند که در مقابل تهدیدهای دشمنان و دشمنیهای آنها، آسیبپذیری را به صفر برسانیم. به گمان من مسئله اقتصاد، در اولویت است. یعنی وقتی انسان نگاه میکند، در میان مسائل اولویتدار، از همه فوریتر و نزدیکتر، مسئله اقتصاد است. اگر به توفیق الهی، هم ملت و هم دولت و مسئولان گوناگون، بتوانند در مسئله اقتصاد، کارهای درست و بجا و متقن را انجام دهند و در مسائل دیگر، مثل مسائل اجتماعی، آسیبهای اجتماعی، مسائل اخلاقی و فرهنگی نیز تأثیرگذار باشند
کلمات کلیدی :
» موسی مباشری
»» نظرات دیگران ( نظر)
اطلاعیه ستاد توزیع عادلانه یارانهها
هرگونه افزایش قیمت بدون تصویب ستاد تنظیم بازار ممنوع است
ستاد مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها در اطلاعیهای اعلام کرد: اصلاح و متناسبسازی قیمت کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی بنا به پیشنهاد سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و تصویب ستاد تنظیم بازار بوده و هرگونه افزایش قیمت بدون رعایت ضوابط و تصویب ستاد تنظیم بازار ممنوع است.
ستاد مردمیسازی و توزیع عادلانه یارانهها سه شنبه شب در اطلاعیه شماره یک خود اعلام کرد: همانگونه که صاحب نظران بارها اعلام کردهاند، روش جاری تخصیص یارانه ارزی برای کالاهای اساسی روشی غیرمؤثر و ناکارآمد بوده و اشکالات فراوانی از جمله، ایجاد فساد و رانت، افزایش واردات، کاهش و تضعیف تولید داخلی، توسعه قاچاق، رشد تورم، کسری بودجه و برداشت غیرمستقیم از سفره مردم را به همراه داشت. این سیاست نادرست باید در سالهای گذشته اصلاح میشد که متأسفانه نشد، ولی امروز امکان استمرار ندارد و نیازمند علاج و اصلاح اساسی است، مضافا براساس جزء (1) بند (ص) تبصره (1) قانون بودجه 1401 مصوبات مجلس شورای اسلامی این اصلاح به عنوان یک وظیفه قانون به دولت تکلیف شده است.
بر این اساس کلیات سیاستهای مربوطه به شرح زیر اعلام می شود:
1 - یارانه ارز ترجیحی در مورد نان و دارو همچنان برقرار بوده و شامل کلیه افراد و اقشار جامعه خواهد بود.
2 - دولت به منظور حمایت از اقشار مختلف جامعه بسته حمایتی و کمک معیشتی ماهانه 400 هزار تومان برای سه دهک درآمدی پایین و 300 هزار تومان برای شش دهک بعدی تأمین و یارانه دوماه ابتدای اجرای طرح را به حساب سرپرستان خانوار واریز نموده که همزمان با اصلاح و متناسب سازی قیمت ها امکان برداشت یارانه ماه اول فراهم خواهد شد.
3 - ایجاد زیرساخت استفاده از کالا برگ الکترونیک بجای بسته حمایتی نقدی در دستور کار ستاد قرار دارد و با حصول نتیجه، بسته حمایتی دولت در قالب کالا برگ الکترونیک ارائه خواهد شد.
4 - برای ثبت درخواست های جدید شهروندان اعم از جاماندگان ثبت نام قبلی و موارد تغییر و اصلاح اطلاعات خانواره به زودی سامانه ای ویژه راه اندازی و اطلاع رسانی خواهد شد. ضمن اینکه یارانه افراد جدید مشمول طرح نیز به صورت کامل و از روز اول اجرای طرح محاسبه خواهد گردید.
5 - آن دسته از افرادی که در خصوص دهک بندهای فعلی اعتراض دارند می توانند از هم اکنون درخواست خویش را از طریق سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس https:/hemayat.mels.gov.ir ثبت نموده تا مورد بررسی قرار گیرد.
6 - اصلاح و متناسب سازی قیمت کالاهای اساسی مشمول ارز ترجیحی بنا به پیشنهاد سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و تصویب ستاد تنظیم بازار بوده و این قیمت ها از ناحیه اتحادیه ها و تشکل های مربوط به واحدهای صنفی و تولیدی ابلاغ می شود، هرگونه افزایش قیمت بدون رعایت ضوابط و تصویب ستاد تنظیم بازار ممنوع است.
7 - نهادهای بازرسی و نظارتی ذیربط و سازمان تعزیرات حکومتی با بهره گیری از تمام ظرفیت های موجود و نیروهای مردمی به صورت مستمر بر رعایت قیمت ها و جلوگیری از احتکار و گرانفروشی نظارت و با متخلفان به صورت قاطع و سریع برخورد خواهند نمود. شهروندان تخلفات واحدهای صنفی را از طریق خطوط ارتباطی 124 و 135 به نهادهای مذکور اطلاع رسانی کنند.
8 - تمامی تصمیمات ستاد از طریق سخنگوی اقتصادی دولت و اطلاعیه های صادره به اطلاع عموم خواهد رسید.
کلمات کلیدی :
» موسی مباشری
»» نظرات دیگران ( نظر)
جلوه گری اقتصاد مقاومتی در مچ اندازی ایران و آمریکا
ماجرای اعزام پنج نفتکش ایرانی به سمت ونزوئلا جدا از اهمیت اقتصادی و حواشی سیاسی آن، با توجه به ابعاد ذیل می تواند به عنوان یک نمونه عینی و الگوی بسیار موفق در باب اقتصاد مقاومتی معرفی شود:
1- جمهوری اسلامی ایران با این اقدام نشان داد علیرغم تحریم های سنگین، منابع و ظرفیت های فراوانی برای چرخش اقتصاد وجود دارد.
2- فرآورده های نفتی جایگزین صادرات نفت خام شد؛ این یعنی صدور کالا با ارزش افزوده!
3- ایران در این تبادل اقتصادی، فرآورده های خود را با یک کالای بسیار با ارزش تر از دلار یعنی طلا مبادله کرد.
4- در دوره ی جنگ اراده ها جمهوری اسلامی ایران با این اقدام ابتکاری و بن بست شکنی اراده خود را بر نظام سلطه دیکته کرد.
5- این اقدام ثابت کرد که شکستن سلطه و آقایی دلار افسانه نیست.
6- این اتفاق ثابت کرد که توانمندی های راهبردی کشور در حوزه دفاعی، نه تنها هزینه افزا نیست بلکه حامی و پیشران اقتصاد کشور است و میتواند سرمایه با ارزشی در عرصه اقتصاد تولید کند.
کلمات کلیدی :
» موسی مباشری
»» نظرات دیگران ( نظر)
لیست کل یادداشت های سایت