سفارش تبلیغ
صبا ویژن
(شنبه 103 آذر 3 ساعت 3:6 عصر )
[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]

پایگاه اطلاع رسانی مباشری

Powerd by: Parsiblog ® team. ©2006

راهکارهای مناسب جهت اصلاح الگوی مصرف -1

1- نگهداری تاسیسات ساختمان عبارت است از حفظ و راهبری مناسب تجهیزات مکانیکی ساختمان ، سرویس های منظم دوره ای ، تعمیر و یا تعویض قطعات مستهلک شونده قبل از بروز خرابی و سرایت زنجیره ای خرابی به سایر تجهیزات که با شناخت تجهیزات ، ابزار مناسب و نیروی انسانی متخصص میسر خواهد بود

2- استفاده از مایع دستشویی به صورت کف در سرویسهای بهداشتی، استفاده از شیوههای بدون مصرف آب (جارو زدن) جهت نظافت اماکن، و استفاده از مواد نانو در نظافت خودروها باعث صرفهجویی در مصرف آب میشود.

3- فیلتر هوای موتور کولر/هواساز و یا فن کویل خود را شستشو یا تعویض کنید. این کار باید دو بار در سال، یک بار قبل از شروع فصل سرما و یک بار قبل از شروع فصل گرما، صورت گیرد. تعویض فیلتر هوا نه تنها باعث بهتر و به صرفهتر کار کردن موتور کولر میشود، بلکه یک فیلتر تمیز، کارایی بیشتری در جذب و عدم نفوذ گردهها و آلرژنهای بهاری از داخل منزل شما، دارد.

4- حذف چراغ های اضافه ، استفاده از نور طبیعی روز جهت روشنایی ساختمان ها ، استفاده از رنگ های روشن در سقف ، دیوارها و کف اتاق و استفاده از روشنایی موضعی روی میزها به جای افزایش روشنایی کل ، موجب کاهش مصرف برق در بخش روشنایی می شود .

5- سرویس و تعمیر و نگهداری به موقع و مناسب کولرهای آبی، از جمله تعویض پوشال، شستشو، جرم گیری و رسوب زدایی کولر، روغن کاری یاتاقان، بازرسی عدم پارگی برزنت، تنظیم شناور، نصب سایبان، بازرسی عدم پارگی و نشتی شیلنگ آب و... تاثیر بسزایی در افزایش راندمان و بهینه سازی مصرف انرژی کولرها دارد.

6- سرویس و نگهداری مناسب کولرهای گازی اسپلیت؛ از جمله شستشوی فیلترها، غبار روبی سطح کویل و نصب سایبان بر روی پنل بیرونی، موجب افزیش راندمان دستگاه و کاهش مصرف انرژی می شود.

7- آیا از کار ضعیف کولر آبی خودتان ناراضی هستید، آیا در فصل گرم به اندازه کافی خنکی توسط کولر شما ایجاد نمی شود؟ راهکار ساده ؟آن این است:ایجاد سایبان جهت کولر،تعویض پوشال،چک کردن پمپ و...

8- در طول فصل بهار، حتی الامکان از روشن نمودن تجهیزات سرمایشی (در اقلیم گرم) یا گرمایشی (دراقلیم سرد) خودداری نمایید و جهت تامین دمای آسایش با پوشیدن لباس مناسب از تهویه طبیعی (بازکردن یا بستن پنجره ها)، بهره گیری شود.

9- سپردن تعمیر و نگهداری سیستم ها به افراد فاقد تخصص ، باعث کاهش عمر تاسیسات ، افزایش اتلاف انرژی و به خطر افتادن ایمنی و سلامت کارکنان می شود .

10- در صورت استفاده از کولرگازی اسپلیت؛ شستشوی فیلترها و غبار روبی سطح کویل اسپلیت ها در افزایش راندمان دستگاه بسیار موثر است. همچنین با نصب سایبان بر روی پنل بیرونی، کندانسور دستگاه با راندمان بهتر عمل می نماید.

11- درصورت استفاده از کولرهای گازی، اسپلیت و فن کوئل؛ در فصول گرم می بایست دمای اتاق بین 24 تا 26 درجه سانتیگراد تنظیم شود. با رعایت دمای آسایش علاوه بر کاهش مصرف انرژی، از تنش حرارتی بدن (ناشی از رفت و آمد به بیرون از مکان های تحت تهویه که موجب تضعیف و بیماری هایی نظیر سرماخورگی می شود) جلوگیری می شود.

12- تاسیسات ساختمان، رابطه ی مستقیمی با آسایش و رفاه کاربران و یا ساکنین آن ساختمان دارد. چنانچه برای نگهداری از موتورخانه و تاسیسات ساختمان برنامه ای وجود نداشته باشد، بایستی در یک برنامه ی منفعلانه، منتظر خرابی ها ماند. عملا در این سیستم، خرابی ها بصورت پی در پی مدیران و اپراتور سیستم را غافلگیر می نمایند.

13- برای صرفه جویی و استفاده بهینه، ظرفیت کولر خود را متناسب با فضای مورد استفاده انتخاب کنید استفاده از کولرهای بزرگتر هیچ سودی نداشته و فقط انرژی را تلف میکند

14- آِیامی دانید؟ چکه کولر در هر 24 ساعت 5 لیتر آب هدر می ررود که معادل 5 بطری یک لیتری آب آشامیدنی است و با چک کردن فلوتر و شناور قابل رفع است

15- ازخرید کولرهای گازی که برچسب انرژی A نداشته باشند خودداری نمایید و بهتر است از کولرهای گازی که دارای اینورتر هستند استفاده شود .زیرا اینورترها دور موتور مورد نیاز را متناسب با میزان مصرف کاهش یا افزایش می دهند که موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود.

16- درصورت استفاده از کولرهای گازی، اسپلیت و فن کوئل؛ می بایست دمای اتاق بین 24 تا 26 درجه سانتیگراد تنظیم شود. رعایت دمای آسایش علاوه بر کاهش مصرف انرژی، از تنش حرارتی بدن (ناشی از رفت و آمد به بیرون از مکان های تحت تهویه که موجب تضعیف و بیماری هایی نظیر سرماخورگی می شود) جلوگیری می شود.

17- در روزهای خیلی گرم، بستن در و پنجره ها و کشیدن پرده ها، از ورود حرارت و گرمای بیشتر به داخل ساختمان جلوگیری می نماید. همچنین کولر و سایر اجزای سیستم سرمایش، می بایست در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرند.

18- آِیا می دانید با شستشوی فیلتر هوای اسپلیت کاکرد آن افزایش می یابد و مصرف برق آن با کاهش زمان کار کمپرسور کاهش می یابد.

19- در زمان خروج طولانی مدت (به عنوان مثال خرید ) کلیه چراغ ها و وسایل روشنایی و همچنین وسایل سرمایشی از قبیل کولرها خاموش گردیده و در زمان مراجعه مجدد به خانه روشن گردند.

20- در استفاده از کولرهای گازی و اسپلیت می بایست دمای اتاق بین 24 تا 26 درجه سانتیگراد تنظیم شود. رعایت دمای آسایش علاوه بر کاهش مصرف انرژی،از ایجاد تنش حرارتی بر بدن ناشی از رفت و آمد به بیرون از مکان های تحت تهویه که موجب تضعیف و بیماری هایی نظیر سرماخورگی می شود،می کاهد.

21- بررسی عدم وجود نشتی در لوله ها و شیرآلات، جارو نمودن زمین به جای شستن آن، نصب سایبان روی کولرهای آبی، انتخاب زمان آبیاری فضای سبز در هنگام صبح یا پس از غروب آفتاب، باعث صرفه جویی در مصرف آب می شود.

22- بهترین روش استفاده از کولرهای آبی این است که وقتی کولر در حال کار هست, حتما باید یکی از پنجره ها باز باشد تا هوا جریان پیدا کند. بر خلاف تصور عموم که خیال میکنند وقتی کولر روشن است باید همه در و پنجره ها رو بست و همه سوراخ ها را کیپ کرد , این اشتباه محض است و این کار باعث دم کردن خانه و بالا رفتن رطوبت و دم کردن هوا و به نسبت گرم شدن محیط می شود. در نتیجه بهتر است همیشه یک پنجره کوچک یا لای در رو باز نگه دارید تا هوا جریان داشته باشد.

23- در فصل تابستان در صورتی که فضای تحت سرمایش دارای پنجره های آفتاب گیر باشند جهت کاهش حرارت ورودی خورشید می توان از سایه بان و یا برچسب های انعکاس دهنده نوراستفاده نمود که تاثیر زیادی در کاهش حرارت ورودی دارند.

24- به منظور استفاده از نور طبیعی و کاهش اثرات بازتاب نور خورشید، چیدمان اتاق طوری تنظیم شود که حداکثر استفاده از نور به عمل آید.

25- استفاده از کلیدهای چندگانه برای انتخاب سطح روشنایی در اتاق ها، و خاموش کردن چراغ ها در فضاهایی که استفاده نمی شوند، موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود.



  • کلمات کلیدی :
  • » موسی مباشری
    »» نظرات دیگران ( نظر)


    لیست کل یادداشت های سایت
    17 توصیه امام خامنه ای حفظه الله برای امر به معروف و نهی از منکر
    اقتصاد مقاومتی
    پیام قرآنی 1
    اطلاعیه ستاد توزیع عادلانه یارانهها
    نماز شب و روزجمعه
    یاس از مردم
    پیام هفته بسیج
    8 آبان؛سالروز شهادت حسین فهمیده
    وحدت
    عمامه عاریتی؟!.
    آئین تکریم
    پنجاه خصلت از خصوصیات اخلاقی پیامبر اکرم (ص)
    عیب مرا به من بگو
    حسد
    از امریکا و انگلیس واکسن نخرید
    [همه عناوین(484)][عناوین آرشیوشده]

     RSS 
     Atom 

    بازدیدهای امروز: 68  بازدید
    بازدیدهای دیروز: 26  بازدید
    مجموع بازدیدها: 476237  بازدید [ صفحه اصلی ]
    [ وضعیت من در یاهو ]
    [ پست الکترونیک ]
    [ مرکز ]
    [ درباره من ]

    » پیوندهای روزانه «
    » ===== دسته بندی یادداشت ها «
    » آرشیو یادداشت ها «
    حدیث

    سیب تم

    » اشتراک در خبرنامه «
     

    دیکشنری آنلاین

    دیکشنری آنلاین


    استخاره آنلاین با قرآن کریم
    

    سفارش تبلیغ
    صبا ویژن

    قالب میهن بلاگ